Om Christina

Christina Holm DahlChristina Dahl - om mig

Mezzosopran – sanger – performer – projektleder – 
kommunikatør – underviser – oplægsholder –
sparringspartner – menneske

Udgangspunktet var sangen

Fra den spæde start i skolekor som 7-årig gik vejen over Danmarks Radios Pigekor til Det Fynske Musikkonservatorium (idag SDMK), hvor jeg studerede på musiker/performer linien med Lars Waage og Solveig Lumholt som lærere.

Jeg har undervejs modtaget flere legater bl.a. til studieophold i New York hos Juilliard emeritus professor Oren Brown og i Stockholm hos hovsångerska Kerstin Meyer og i det hele taget været på en del kortere studieophold under min uddannelse.

Jeg har desuden deltaget i masterclasses i Danmark, Sverige, Østrig og Belgien hos bl.a. Loa Falkmann, Emma Kirkby, Lars Ulrik Mortensen, Ian Partridge, Ingrid Bjoner, Vera Roscza og Sarah Walker.

Siden er det blevet til en lang række koncerter i Danmark og udlandet. Jeg arbejder som freelance sanger og er meget optaget af ny formidling af primært klassisk musik. Det har betydet mange forskelligartede projekter i tidens løb, nogle af traditionel karakter, andre mere eksperimenterende!

 

De første år som professionel

Art on Stage og duoen Orfeus (i samarbejde med guitarist Anne-Mette Skovbjerg) var i de første år som sanger en stor del af min virksomhed. Derudover stod jeg i 2004 bag den anmelderroste Danmarkspremiere på Peter Maxwell Davies’ operamonolog The Medium som jeg stadig spiller, bl.a. på gymnasier, og har også lavet egne forestillinger på Svalegangen i Århus.
Jeg synger regelmæssigt kirkekoncerter, har været solist med kor og orkestre i forskellige sammenhænge og har medvirket i flere forestillinger på Den Fynske Opera samt på Aarhus Kammeropera.

Jeg indgår også i andres forestillinger og har bl.a. medvirket i Århus Teaters Reumert-nominerede ‘Nathan (uden titel)’, Teater FreezeProductions ‘Plejaderne’  og i Teater Vivas ‘Lyden af menneske’.

I 2006-09 vendte jeg tilbage til skolebænken og tog en uddannelse som cand. mag. i Kultur og Formidling fra Syddansk Universitet. Det handler især om kulturbegreber, kommunikation, organisationsforståelse og projektledelse.

I 2008 var jeg kurator/kunstnerisk leder på ‘Kirkerne ved Tøndermarsken’, et koncertprojekt, som var et af fyrtårnene under Vadehavsfestivalen.

I perioden 2008-10 har jeg optrådt i udlandet med flere projekter i USA og projekter i Sverige. Desuden har de seneste år budt på flere cd-indspilninger, bl.a. en portræt-cd af komponisten Wayne Siegel.

I 2007-10 var jeg en aktiv del af Reload Classics projektet og iscenesatte flere koncerter rundt om i landet, blandt andet på festivalen Holmboe i Horsens og i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester.

 

Her er jeg nu

Efter en periode som souschef og sangpædagog på Den Kreative Skole i Fredericia blev jeg fra marts 2012 freelancer og selvstændig i min egen virksomhed Voiceproduction.

Det betød mere tid til sangen, og siden da er der bl.a. blevet plads til at medvirke i AUTs kammeropera laboratorium coOPERAtions, i Teater Vivas Lyden af Menneske, en hel del spændende kirkekoncerter, bl.a. sammen med mit nye ensemble TriOro samt til at lave flere kulturprojekter for Fredericia Kommune og for Viborg Kommune.

Siden 2014 har jeg samarbejdet med Artlab, hvor jeg er jobcoach for kreative.

Siden 2015 desuden projekter for SusåfestivalenKulturprinsen og flere kommunikationsopgaver. Derudover bruger jeg meget tid på mit sangformidlingsprojekt Syng bedre og blev i efteråret 2015 ansat som underviser i entreprenørskab og kunstnerisk udviklingsvirksomhed på Syddansk Musikkonservatorium.